Filmtips del 1

Jag är nog en ganska stor filmnörd, ser kanske ca 2-4 filmer varje vecka. Det blir alltid en film antingen fredag eller lördagkväll och ibland både och. Sen på vardagarn när jag inte tränar eller studerar och är för trött för att göra något vettigt så brukar jag se på film. På senaste tiden har jag sett en del drama filmer och dessa 5 kan jag rekommendera:

En oväntad vänskap
Denna film handlar om en ung kille från förorten som anställs som personlig assistent till Philippe, en ensam förmögen aristokrat som blivit förlamad.
 
 
Livet efter dig
Louisa Clark börjar jobba som personlig assistent åt Will Traynor, en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsburen i en olycka och som förvandlar honom från en aktiv äventyrare till en cyniker som gett upp allt.
 
 
Mr Church
 
Mr. Church blir anställd som kock till en liten flicka och hennes döende mamma. En anställning som tänkt vara på sex månader varar i femton år och skapar ett starkt familjeband.
 
 
Nyckeln till frihet 
Andy Dufresne blir oskyldigt dömd till livstid för mordet på sin hustru och hennes älskare. I fängelset blir han vän med en äldre fånge vid namn Red.
 
 
Den gröna milen
En jättelik färgad man blir fängslad i delstatsfängelset där Paul Edgecomb är chef. Han är dömd till döden i elektriska stolen för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Paul känner särskilt intresse för denna fånge och upptäcker att han har krafter som ingen kunnat ana. Paul och de andra vakterna börjar tvivla på om de verkligen har rätt man bakom galler.
 
 
Good Will Hunting
20-årige Will Hunting jobbar där som vaktmästare på MIT. Hans vardag består i övrigt av slagsmål och pub-rundor med vännerna. En dag när professor Gerald Lambeau utlyser en matematiktävling upptäcks Will Huntings höga intelligens.
 

Vilka filmer gillar du?

Kategori: Allmänt



Kommentera här: