Alternativa tekakor

Inte jätte likt tradionella tekakor men goda! Kompakta och mättande.

 
ca 12st

Ingredienser:
2,5 dl mjölk
1 dl vatten
25g jäst
1 msk sirap
lite salt
3 dl dinkelmjöl
2 dl rågsikt
2 dl fiber havregryn
2 dl vetekli

Gör så här: Värm upp mjölken till fingervarmt (ca:37 grader). Smula sönder jästen i en bunke/bakmaskin och häll i lite av den fingervarma mjölken där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av mjölken, vatten, sirap och salt och blanda. Häll i resten av ingredienserna, blanda tills degen blir smidig. Är den klibbig tillsätt mer dinkelmjöl. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader. Forma brötet till tekakor och platta till dem med handen. Låt dem jäsa under bakduk i 10 minuter till. Platta till dem igen precis innan du stoppar in dem i ugnen. Grädda i mitten på ugnen i 225 grader i cirka 6 minuter.

Kategori: Recept Frukost Mat Recept