Fröiga frukostbullar


ca 16st

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
2 dl vetekli
4 dl dinkelmjöl fullkorn
7 dl dinkelmjöl
 
Till pensling: 1 uppvispat ägg, 2 dl solros-, sesam- eller pumpafrön.

Gör så här: Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, alla fröna, vetekli och allt mjöl. Arbeta degen tills den är smidig. Låt degen jäsa under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 8 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över frän efter smak! Sätt på ungnen på 225 grader. Jäs bullarna 30-40 minuter under bakduk. Grädda sedan mitt i ugnen cirka 15 minuter.


Kategori: Recept



Kommentera här: